Uniikki, patentoitu ja kehittyvä

Etusivu » BrainLit » Teknologia

BrainLit: Uniikki, patentoitu teknologia

Biosentrinen valaistus (BioCentric Lighting) on BrainLit:n kehittämä uniikki ja patentoitu teknologiaratakaisu. Se perustuu ihmisen biologian, fysiologian ja kronobiologian tutkimukseen. Biosentrinen valaistus reagoi ihmisen henkilökohtaiseen valon tarpeeseen ja säätää valon spektriä ja aallonpituutta automaattisesti vuorokaudenajan ja henkilökohtaisen vuorokausirytmin mukaisesti.

BrainLit hyvinvointivalaistus on uniikki. Se vie ihmiskeskeisen (human centric) valaistuksen uudelle tasolle. Toisin kuin esimerkiksi kirkasvalolamput ja tunnelmavalaistukset, biosentrinen valaistus vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin eri tavoin eri vuorokaudenaikoina. Päivisin, se parantaa vireystilaa ja iltaisin se auttaa rauhoittumaan.

Biosentrinen valaistus on myös täysin automaattinen ja oppiva. Se hyödyntää patentoituja valaistusreseptejä, jotka säätävät valon kirkkautta ja aallonpituutta henkilökohtaisen tarpeen ja vuorokaudenajan mukaisesti.

BrainLit Bio Centric Ligthing logo

Biosentrinen

Biosentrinen hyvinvointivalaistus tarkoittaa BrainLit:n kehittämää uniikkia teknologiaa, joka vaikuttaa ihmisen biologiaan, fysiologiaan ja kronobiologiaan. Se on toiminnoiltaan monipuolisempi kuin kirkasvalolamppu.

Henkilökohtainen

BrainLit -hyvinvointivalaistus ottaa huomioon sen, että ihmiset ovat erilaisia. Älykäs ratkaisu perustuu vuosien tutkimustyön tuloksena kerrytettyyn datapankkiin. Se optimoi valaistuksen automaattisesti jokaisen tarpeisiin.

Skaalautuva

BrainLit -hyvinvointivalaistus perustuu modulaarisiin komponentteihin. Niitä yhdistämällä voidaan luoda optimaalinen ratkaisu erilaisiin käyttötarkoituksiin ja erikokoisiin tiloihin.

Uniikki, patentoitu ja innovatiivinen teknologia

BrainLiti:n valaistusratkaisu on luotu vastaamaan tämän päivän ihmisen henkilökohtaiseen valon tarpeeseen. Sen perustana on ihmisen fysiologian syvällinen ymmärtäminen ja vuosien tutkimuksen tuloksena kehitetty innovatiivinen, uniikki ja patentoitu teknologia. Teknologia mahdollistaa henkilökohtaisen hyvinvointivalon, joka mukautuu dynaamisesti vuorokauden ja vuodenaikojen mukaisesti.

Valaisimet, sensorit ja ohjausjärjestelmä

Valaisimet, sensorit ja ohjausjärjestelmä ovat ratkaisun ydin. Ne valjastavat valon vuorokausirytmin säätelyyn, ja sen kautta väsymyksen torjuntaan, palautumisen ja viretilan optimointiin ja yksilöiden hyvinvoinnin edistämiseen.

Datapankki, oppivat algoritmit ja tekoäly

Datapankki ja siihen liittyvät oppivat algoritmit ja tekoäly (AI) mahdollistavat henkilökohtaisten valaistusreseptien luomisen. Datan perusteella luodut valaistusreseptit ottavat huomioon yksilölliset erot ja auttavat tasapainottamaan vuorokausirytmiä.

Dynaaminen valon kohdentaminen

Valon kohdentaminen dynaamisesti tarpeen mukaan perustuu järjestelmän kykyyn tunnistaa sisätilojen valaistusolosuhteet ja kohdentaa valoa tiloissa työskentelevien ihmisten tarpeiden mukaisesti.

UV-C -valo pintojen desinfiointiin

UV-C -valon käyttö erilaisten pintojen desinfiointiin ohjaa UV-C -valoa pinnoille turvallisesti ja terveellisesti.

UV-C -valon optimointi

UV-C -valon optimointi tunnistaa tilojen käyttöasteen sensorien avulla ja auttaa annostelemaan UV-C -valoa erilaisille pinnoille tarpeen mukaan.

Yksilöllinen valaistus

Yksilöllinen valaistus tarkoittaa valon spektrien säätelyä yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

BrainLit -ratkaisu on jatkuvasti kehittyvä

Sen perustana oleva teknologia kehittyy koko ajan. Tulevaisuudessa henkilökohtainen valaistus voi olla esimerkiksi biosentristen lasien muodossa. Miltä kuulostaisi puettava laite, jonka valonlähteet luovat hyvinvointivaloa yksilön tarpeiden mukaisesti? Tai valon kontrollijärjestelmä näytöille? Se voisi olla mihin tahansa näyttöön liitettävä valonlähde, joka muuntaa tavallisen näytön hyvinvointivaloksi.

Visiona hyvinvointi ja parempi elämänlaatu

Brainlit:n biosentrinen hyvinvointivalo (BioCentric Lighting ™) täysin uudenlainen, palautteeseen perustuva, oppiva järjestelmä, joka jäljittelee luonnollista valoa henkilökohtaisella tasolla ja parantaa siten hyvinvointia ja elämänlaatua. BrainLit:n tavoitteena on parantaa ihmisten terveyttä, hyvinvointia, kognitiivista suorituskykyä ja unen laatua.

Ihmisen fysiologian ymmärtäminen ja teknologinen osaaminen

BrainLiti:n ratkaisussa yhdistyvät syvä ihmisen fysiologian ymmärtäminen ja teknologinen osaaminen. Yhdessä ne luovat uniikin ratkaisukokonaisuuden: Brainlit:n biosentrinen hyvinvointivalaistus on markkinoiden ainoa valastusratkaisu joka tasapainottaa vuorokausirytmiä valon avulla ja auttaa synkronoimaan ihmisten biologisen valon tarpeen tuomalla päivänvalon sisätiloihin.

Skaalautuva ratkaisu

Teknologia mahdollistaa skaalautuvan ratkaisun, joka sopii useimpiin sisätiloihin. Kaikki ratkaisut perustuvat BrainLit:n uniikkiin, innovatiiviseen ja patentoitun teknologiaan. Ratkaisun suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu sen elinkaari. BrainLit -valaisimet on helppo asentaa, ne ovat käyttövarmoja ja pitkäikäisiä. Ne kytketään niitä tukeviin pilvipalveluihin.

BrainLit Alven logo

Henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja palautumisen tueksi

BrainLit Alven -hyvinvointivalo sopii erilaisiin tiloihin. Esimerkiksi urheilutilojen, työpisteiden tai kotikonttorin varustaminen BrainLit Alven -valaisimilla on helppo ja nopea tapa tuoda hyvinvointivalo osaksi sisätiloja. Henkilökohtainen BrainLit Alven -hyvinvointivalo auttaa torjumaan väsymystä päivän aikana ja rauhoittumaan sen päätteeksi.

BrainLit Elven logo

Yksilön, tiimin ja koko organisaation tuottavuus nousuun

BrainLit Elven -ratkaisu valaisee toimistot, urheiluhallit ja julkiset tilat kuten esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat. Kun yksilöt voivat hyvin,  tiimityö sujuu paremmin ja koko organisaatio hyötyy. BrainLit Elven -hyvinvointivalo torjuu väsymystä, parantaa viretilaa ja tukee keskittymistä ja luovuutta ja auttaa palautumaan työpäivästä tai urheilusuorituksesta.

BrainLit Uven logo

Vireystila ja turvallisuus uudelle tasolle

Brainlit UVen -ratkaisu yhdistää BrainLit Elven -hyvinvointivalon ja mikrobeja tappavan UV-C -valon yhdeksi kokonaisuudeksi joka mahdollistaa terveellisen ja turvallisen työympäristön. Se on uniikki vetovoima- ja kilpailutekijä esimerkiksi urheilutiloihin, palvelualoille ja terveydenhuoltoon henkilökunnan, potilaiden ja asiakkaiden hyvinvoinnin tueksi.

Väsymys? BrainLit? Hyvinvointi? Palautuminen?

BrainLit -hyvinvointivalaistus on uudenlainen valaistusratkaisu. Se ei ole älyvalo eikä kirkasvalolamppu. Sen takana on tutkittua ja patentoitua teknologiaa. Siksi kokosimme usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan. Ne kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi mm. mikä BrainLit -hyvinvointivalaistus on, miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisiin, mitä hyötyä siitä on ja miten ratkaisun saa. Jos emme vastanneet kysymyksiisi, otathan yhteyttä.

Kalle Söderholm

Näe ja koe BrainLit

Sovi tapaaminen tai esittelykäynti kanssamme

BrainLit -hyvinvointivalaistukseen tutustuu parhaiten kokemuksen kautta. Sen vaikutuksen voi nähdä ja kokea toimistollamme Arabiassa. Innovation Homen tiloihin toteutettu ratkaisu on Suomen ensimmäinen BrainLit -hyvinvointivalaistu työympäristö.

Toimistojen lisäksi BrainLit -hyvinvointivalaistusratkaisu löytyy Vierumäen harjoitus- ja opetustiloista, Jokereiden, Tapparan ja Ilveksen harjoitushalleista, pukuhuoneista ja Helsingborgin sairaalasta. Suomessa ratkaisu on käytössä useissa toimistoissa: Innovation Home, Villa Idman, Fiskars, Neste Oil ja Lumene ovat edelläkävijöitä, jotka ovat ottaneet BrainLit -ratkaisut käyttöön toimistoissa.

Luotettava kumppaniverkosto

BrainLit toimii Suomessa yhteistyössä luotettavien kumppaneiden kanssa. Asennuksesta ja huollosta vastaa 4business. Yhteistyö varmistaa sen, että asiakkaamme saavat tarpeisiinsa räätälöidyt BrainLit -ratkaisut käyttövalmiina - helposti ja nopeasti. Kumppaneidemme avulla varmistamme yksilöllisen toteutuksen kaikkiin käyttökohteisiin.

4business Logo