Hyvinvointivalo yksilöiden ja tiimien tuottavuuden takana

Etusivu » BrainLit

BrainLit hyvinvointivalaistus: Uniikki työkalu väsymyksen torjuntaan

BrainLit:n tarina alkoi vuonna 1987 kun Bluetoothin ”isä” Tord Wingren kiinnostui siitä, miten pimeä vuodenaika ja LED-valo vaikuttavat ihmisiin. Hän tutki asiaa ja tapasi tutkimusryhmiä Euroopassa ja Yhdysvalloissa selvittääkseen, miten LED -tekniikkaa voitaisiin käyttää luomaan luonnollisen ulkovalon vaikutuksen sisätiloissa.

BrainLitinn juuret ovat Ruotsissa, Lundissa, sen akateemisessa pääkaupungissa. Tänä päivänä se on valmis maailman valloitukseen, ja se onkin hyvässä vauhdissa: BrainLitin hyvinvointivaloja (BioCentric Lighting) löytyy eri puolilta maailmaa, New Yorkista ja Hong Kongiin. Suomessa BrainLit on saanut jalansijaa erityisesti urheilumaailmassa Jokereiden ja Vierumäen kumppaneina, toimistoissa ja terveydenhuollon toimitiloissa.

BrainLit -hyvinvointivalo on osa työkalupakkia, jolla varmistamme joukkueen menestyksen

– Hero Mali, Fysioterapeutti, Jokerit

BrainLit: Yhdessä asiakkaiden kanssa

Tutkimus, teknologiaosaaminen ja vahva kokemus järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä asiakkaiden kanssa ovat 2012 perustetun BrainLitin vahvuuksia. Ydintiimi, Tord Wingren, Peter K. Andersson ja Truls Löwgren ovat kehittäneet skaalautuvan ratkaisun, joka yhdistää valaisimet, anturit ja niitä ohjaavan ohjelmiston. Ratkaisu on uniikki. Se perustuu valon syvempään ymmärrykseen ja kyvykkyyteen räätälöidä paras mahdollinen ratkaisu erilaisten asiakkaiden ja käyttäjien tarpeisiin.

BrainLit: Paremman päivän valaisija

BrainLitin motto ”paremman päivän valaisija” on tavoite, jota yritys tavoittelee yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Urheilijat ja joukkueet, asiantuntijat ja huipputiimit ja vaativat terveydenhuollon kohteet ovat kiinnostavia paitsi niissä työskenteleville huippuammattilaisille, myös kiinteistöjen kehittäjille, omistajille ja operoijille. Tulevaisuuden työelämässä kilpailu huippuosaajista ja vuokralaisista on yhä kovempaa. Siihen tarvitaan työtiloja, joissa ihmisten on hyvä olla. Erityisesti pimeänä vuodenaikana, luonnonvalo on osa hyvinvointia tukevaa työkalupakkia. BrainLit -hyvinvointivalaistus mahdollistaa osaltaan voittajajoukkueet ja huipputiimit. Se on kilpailutekijä, josta erilaisten tilojen käyttäjät ovat valmiita maksamaan!

BrainLit: Työkalupakki hyvinvoinnin tueksi

BrainLitin juuret ovat ihmisen fysiologian ja teknologian ymmärtämisessä. Väsymys, palautuminen ja vireystilan optimointi ovat hyvinvointimme perusta. BrainLitin perustaja, Bluetoothin isänäkin tunnettu Tord Windgren on koonnut ympärilleen huipputiimin, joka on kehittänyt ratkaisua yhdistämällä valon vaikutuksen ymmärryksen teknologian kehitykseen ja sen kaupallistamiseen. Tavoitteena on tuoda ratkaisu mahdollisimman monen ulottuville ja näin luoda edellytykset huippusuorituksille keskeisille asiakassegmenteille: Urheilijoille, huippuosaajille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

BrainLit on kehittynyt nopeasti. Se on kehittänyt hyvinvointivaloon liittyviä patentteja, luonut liiketoimintamallin ja operatiiviset kyvykkyydet ratkaisun tuottamiseen, asennukseen ja huoltoon.

Matkan varrella BrainLit on houkutellut palvelukseensa huipputiimin: Sen työntekijöiden, operatiivisen johdon ja hallituksen lisäksi fysiologinen kehityksestä vastaava asiantuntijoiden joukko huolehtii siitä, että hyvinvointivalo ja siihen liittyvät ratkaisut kehittyvät jatkuvasti.

Ratkaisun kehitys on ollut nopeaa. Innovatiivinen tiimi on patentoinut ratkaisun osa-alueet, ja luonut niiden pohjalta skaalautuvan ratkaisun, joka on helppo asentaa ja huoltaa.

HYVINVOINTI

Valoreseptit

Datapankki henkilökohtaisten valaistusreseptien luomiseen.

KOHDENTAMINEN

Paikallistamisjärjestelmä

Kyvykkyys tunnistaa sisätilojen valaistusta ja kohdentaa valoa tarpeen mukaan.

TERVEELLISYYS

UV -valaistuksen ajoitus

Kyky ohjata UV -valoa erilaisille pinnoille tarpeen mukaan.

HENKILÖKOHTAINEN

Biosentriset lasit

Puettava laite, jonka valonlähteet luovat hyvinvointivaloa yksilön tarpeiden mukaisesti.

YKSILÖLLISYYS

Räätälöity hyvinvointivalo

Valon spektrien säätely yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

BrainLit: Uniikki ja älykäs valaistusratkaisu joka yhdistää ihmisen ja teknologian

Ihmisen henkilökohtaisen biologian ja fysiologian ymmärrys ovat BrainLit -hyvinvointivalaistuksen moottori. Niiden avulla BrainLit -ratkaisut valaisevat tietä kohti maailmaa, jossa hyvinvointivalo on helposti kaikkien ulottuvilla. Hyvinvointivalaistus vauhdittaa urheilijoita ja huippuosaajia yhä parempiin suorituksiin ja nostaa hyvinvoinnin, terveellisyyden ja turvallisuuden uudelle tasolle. Se on huipputiimien ase väsymyksen torjuntaan ja vireystilan optimointiin.

BrainLit väsymyksen torjuntaan ja vireystilan optimointiin

Vuonna 2012 perustetun ruotsalaisen Brainlit:n juuret ovat maan akateemisessa pääkaupungissa Lundissa. Se tutkii valon vaikutusta, innovoi ja kehittää patentoituja ratkaisuja edelleen tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja johtavien tutkimusorganisaatioiden kanssa. Viime vuosina yritys on kasvanut nopeasti. Sen ratkaisuja myydään kotimaa Ruotsin lisäksi Suomessa, USA:ssa, Tanskassa ja Singaporessa.

Yhteistyö globaalin organisaation ja maayhtiöiden kanssa on tiivistä. Ruotsin emoyhtiö vastaa yrityksen strategisista valinnoista, tuotekehityksestä ja globaaleista kumppanuuksista. Niissä huomioidaan erilaisten asiakkaiden ja päämarkkina-alueiden Pohjoismaiden, Euroopan, USA:n ja Aasian tarpeet.

Vieraile BrainLit_n kansainvälisellä sivustolla (englanninkielinen)

BrainLit:n asiakkaat voidaan jakaa kolmeen pääryhmään

Urheilu

Urheiluratkaisujen asiakkaita ovat urheiluseurat, yksilöurheilijat ja esimerkiksi urheilutiloja operoivat kiinteistöyhtiöt, esimerkiksi Jokerit ja Vierumäki. BrainLit:n avulla luodaan huippuun viritettyjä urheilijoita ja voittajajoukkueita.

Toimistot

Toimistoratkaisujen asiakkaita ovat työhyvinvointiin panostavat yritykset ja organisaatiot esimerkiksi Chrunchfish, Kunskapspartners ja Airbus. BrainLit:n ratkaisut ovat osa yritysten työkalupakkia, jolla houkutellaan huippuosaajia ja pidetään heidät tyytyväisinä, ja näin luodaan edellytykset huipputiimeille ja -tuloksille.

Terveydenhuolto

Terveydenhuollon ratkaisujen käyttäjien joukossa on kuntia, kaupunkeja ja sairaanhoitopiirejä, sekä yksityisiä terveydenhuollon palveluiden tarjoajia, esimerkiksi Hong Konglainen OTP Healthcare, Helsingborgin sairaala ja Mehiläinen. BrainLit:n ratkaisuista hyötyvät sekä työntekijät, että asiakkaat. Ne tukevat terveydenhuollon ammattilaisten jaksamista ja hoidon laatua.

Muut tilat

Näiden asiakasryhmien lisäksi BrainLit:n ratkaisut sopivat mihin tahansa ympäristöön, jossa halutaan parantaa niissä oleskelevien ja työskentelevien ihmisten hyvinvointia ja jaksamista. Sen patentoidun, uniikin teknologian vaikutus on tieteellisesti todistettu.

Luotettava kumppaniverkosto

BrainLit toimii Suomessa yhteistyössä luotettavien kumppaneiden kanssa. Asennuksesta ja huollosta vastaa 4business. Yhteistyö varmistaa sen, että asiakkaamme saavat tarpeisiinsa räätälöidyt BrainLit -ratkaisut käyttövalmiina - helposti ja nopeasti. Kumppaneidemme avulla varmistamme yksilöllisen toteutuksen kaikkiin käyttökohteisiin.

4business Logo