Suomen Urheiluopisto Vierumäki

Etusivu » Asiakascaset » Urheilu » Suomen Urheiluopisto Vierumäki

Suomen Urheiluopisto Vierumäki

Suomen Urheiluopisto Vierumäellä on kuntoilijoiden, huippu-urheilijoiden, valmentajiksi opiskelevien ja valmentajien kohtauspaikka. Sen laadukkaat urheilutilat, majoituspalvelut, ravintolat ja kokoustilat on viritty luomaan hyvinvointia ja suorituskykyä edistävät olosuhteet eri käyttäjäryhmille.

Liikunta, ravinto ja lepo

Suomen Urheiluopisto keskittyy uuden strategiansa mukaisesti alkuperäiseen perustehtäväänsä: tuottamaan ja kehittämään koulutuksen, liikunnan ja huippu-urheilun kansainvälisen tason palveluita. Tätä tehtävää tukemaan halutaan tarjota asiakkaille hyvät olosuhteet eli liikuntatilat eri lajeihin, laadukkaat ja monipuoliset ravintolapalvelut ja hyvinvointia edistävät majoituspalvelut. Vierumäki tuleekin seuraavien viiden vuoden aikana investoimaan 15-20 miljoonaa euroa alueen kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen.

Tutkittu erottautumistekijä

BrainLit -hyvinvointivalaistuksella on tärkeä rooli Vierumäen tilaratkaisujen osana. Sen BrainLit Elven -ratkaisut valaisevat harjoitus-, opetus- ja kokoustiloja. Niiden tavoitteena on parantaa kuntoilijoiden ja huippu-urheilijoiden hyvinvointia ja edistää valmentajiksi opiskelevien viretilaa ja oppimistuloksia. Käyttäjien kokemukset ovat positiivisia: BrainLit -hyvinvointivalo koetaan miellyttäväksi, vireystilaa, suorituskykyä ja yleistä hyvinvointia edistäväksi.

Suomen Urheiluopisto on myös BrainLit:n tutkimuslaboratorio. Sen tiloissa Helsingin Yliopisto ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu tutkivat BrainLit -hyvinvointivalaistuksen pitkäaikaista vaikutusta yhdessä Lundin yliopiston biosentrisen valaistuksen huippuosaajien kanssa. Näin saadaan todennettua tutkimustietoa ratkaisun jatkokehityksen tueksi.