Helsingborgin sairaala: Toiminnallisuus ja hyvinvointi edellä

Etusivu » Asiakascaset » Terveydenhuolto » Helsingborgin sairaala: Toiminnallisuus ja hyvinvointi edellä

Helsingborgin sairaala: Toiminnallisuus ja hyvinvointi edellä

Helsingborgin sairaala sijaitsee Etelä-Ruotsissa. Sen perinteiset osat ja laajennus istuvat saumattomasti yhteen innovatiiviseksi kokonaisuudeksi. Vuonna 2013 modernisoitu sairaala on suunniteltu joustamaan tulevaisuuden tarpeiden mukaan, niin että se jatkossakin vastaa asiakkaiden ja potilaiden muuttuviin tarpeisiin. Sairaala on suunniteltu asiakaskokemus, toiminnallisuus ja hoitohenkilöstön hyvinvointi edellä.

Hyvinvointivalaistus osana tilasuunnittelua

BrainLit -hyvinvointivalaistus on olennainen osa Helsingborgin sairaalan toiminnallista ja hyvinvointia edistävää tilasuunnittelua. Se on osaltaan edistänyt henkilöstön työtyytyväisyyttä ja hyvinvointia mitattavasti: Hyvinvointi parani huomattavasti ratkaisun käyttöönoton jälkeen. Kun esimerkiksi vastasyntyneiden osasto muutti BrainLit Alven -hyvinvointivalolla varustettuihin uusiin tiloihin henkilöstön unen laatu parani ja silmäsairauksien esiintyvyys väheni.

”Tulokset olivat erittäin myönteisiä. Kyselytutkimuksen mukaan hoitohenkilökunnalla oli vähemmän silmäongelmia ja vähemmän päänsärkyä. Yleisesti havaittiin, että henkilöstön mielestä uusi hyvinvointivalaistu työympäristö edisti terveyttä ja hyvinvointia”, totesi osaston johtaja Annika Rosén.

Kyselytutkimus koostui 30 laadullisesta kysymyksestä, joissa kartoitettiin henkilöstön terveyttä ja henkilökohtaista kokemuksia työoloista. Molemmat paranivat kaikilla mittareilla mitattuina. Esimerkiksi päänsärky, josta monet työntekijät kärsivät sekä työajalla, että vapaa-ajalla oli lähes hävinnyt.