Brainlit Biosentrinen hyvinvointivalaistus

Etusivu » BrainLit » Tiede

BrainLit: Biosentrinen hyvinvointivalaistus

Valo vaikuttaa kaikkiin eläviin olentoihin, myös ihmisiin. Sen biologinen vaikutus meihin on suurempi kuin luulemmekaan. Valon vaihtelu on ihmiselle välttämätöntä. Päivänvalo ruokkii aktiivisuutta, pimeä vuorokaudenaika riittävää lepoa ja palautumista. Fysiologiamme on evoluution tulosta: Meitä ennen on elänyt noin 10 000 sukupolvea.

Tämän päivän ihmiset viettävät suurimman osan ajasta sisätiloissa. Se on fysiologisesti uusi asia, vain viimeiset 5-6 sukupolvea ovat eläneet samankaltaista elämää. Ihmisen elimistö tarvitsee päivänvaloa elintoimintojen säätelyyn. Sisätiloissa ja pimeänä vuodenaikana saamme päivänvaloa liian vähän. Siksi valaistuksen merkitys hyvinvoinnillemme on huomattava. Valolla on väliä.

BrainLit -hyvinvointivalon hyödyt on tieteellisesti todistettu. Sen pohjana on ihmisen fysiologian, erityisesti kronobiologian syvällinen ymmärtäminen. Valo säätelee vuorokausirytmiä, joka puolestaan ohjaa biologisia toimintoja ja vaikuttaa kehon ja mielen toimintaan monella tavalla. Siksi sen vaikutus näkyy ja tuntuu.

Visuaalisuus

Nähdä
Tulla nähdyksi

Emotionaalinen

Mieliala
Antaa energiaa
Rentoutuminen

Biologinen

Valppaus
Kongnitiivinen suorituskyky
Uni- ja heräämissykli

BrainLit logo

Biologia

Valon määrä vaikuttaa ruuansulatukseen. Päivänvalon vaikutus näkyy erityisesti haiman toiminnassa. Se säätelee insuliinin eritystä ja sen vastetta glukoosiin.

Fysiologia

Valo vaikuttaa myös fysiologisesti. Maksa säätelee glukoosin puhdistumaa yhdessä luuston ja lihasten aineenvaihdunnan kanssa.

Kronobiologia

Hypotalamuksen suprakiasmaattinen ydin on kaikkien kehon kellojen synkronoija. Se säätää hormonien kuten melatoniinin ja kortisolin tuotantoa.

Vuorokausirytmi valmistaa kehoa päivittäin toistuviin tapahtumiin, kuten syömiseen ja nukkumiseen

Kronobiologia, eli kehon erilaisten kellojen toiminnan ja ajoituksen ymmärtäminen, on noussut yhdeksi tärkeimmistä tieteenaloista ihmisen fysiologian ymmärtämisessä. Sen ytimessä on biologisten toimintojen synnynnäisen rytmin ymmärtäminen. Vuorokausirytmi valmistaa kehoa päivittäin toistuviin tapahtumiin, kuten syömiseen ja nukkumiseen. Se vaikuttaa eri prosessien ajoitukseen, ja on aina yksilöllinen. Hyvinvointivalo on uudenlainen tapa vaikuttaa yksilöllisiin eroihin, ja parantaa hyvinvointia optimoimalla henkilökohtaista valaistusta.

Vuorokausirytmi valmistaa kehoa päivittäin toistuviin tapahtumiin, kuten syömiseen ja nukkumiseen

Tieteellisesti todennettu vaikutus

Ihmiset ovat erilaisia. Aamuihmiset ja iltavirkut tarvitsevat erilaista valoa. Yksilöllinen vuorokausirytmi vaikuttaa viretilaan ja palautumiseen. Esimerkiksi urheilijoiden suorituskyky on jopa 26% parempi, jos suoritusaika on optimoitu henkilökohtaisen vuorokausirytmin mukaan. BrainLit:n biosentrisen hyvinvointivalon hyödyt on todennettu. Se auttaa optimoimaan henkilökohtaista viretilaa vastaamalla yksilölliseen valaistuksen tarpeeseen. Sen teho on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi dynaamisten led -valojen, joiden vaikutus parhaimmillaan kattaa vain 16% väestöstä.

BrainLit Alven logo

Henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja palautumisen tueksi

BrainLit Alven -hyvinvointivalo sopii erilaisiin tiloihin. Esimerkiksi urheilutilojen, työpisteiden tai kotikonttorin varustaminen BrainLit Alven -valaisimilla on helppo ja nopea tapa tuoda hyvinvointivalo osaksi sisätiloja. Henkilökohtainen BrainLit Alven -hyvinvointivalo auttaa torjumaan väsymystä päivän aikana ja rauhoittumaan sen päätteeksi.

BrainLit Elven logo

Yksilön, tiimin ja koko organisaation tuottavuus nousuun

BrainLit Elven -ratkaisu valaisee toimistot, urheiluhallit ja julkiset tilat kuten esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat. Kun yksilöt voivat hyvin,  tiimityö sujuu paremmin ja koko organisaatio hyötyy. BrainLit Elven -hyvinvointivalo torjuu väsymystä, parantaa viretilaa ja tukee keskittymistä ja luovuutta ja auttaa palautumaan työpäivästä tai urheilusuorituksesta.

BrainLit Uven logo

Vireystila ja turvallisuus uudelle tasolle

Brainlit UVen -ratkaisu yhdistää BrainLit Elven -hyvinvointivalon ja mikrobeja tappavan UV-C -valon yhdeksi kokonaisuudeksi joka mahdollistaa terveellisen ja turvallisen työympäristön. Se on uniikki vetovoima- ja kilpailutekijä esimerkiksi urheilutiloihin, palvelualoille ja terveydenhuoltoon henkilökunnan, potilaiden ja asiakkaiden hyvinvoinnin tueksi.

Väsymys? BrainLit? Hyvinvointi? Palautuminen?

BrainLit -hyvinvointivalaistus on uudenlainen valaistusratkaisu. Se ei ole älyvalo eikä kirkasvalolamppu. Sen takana on tutkittua ja patentoitua teknologiaa. Siksi kokosimme usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan. Ne kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi mm. mikä BrainLit -hyvinvointivalaistus on, miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisiin, mitä hyötyä siitä on ja miten ratkaisun saa. Jos emme vastanneet kysymyksiisi, otathan yhteyttä.

Kalle Söderholm

Näe ja koe BrainLit

Sovi tapaaminen tai esittelykäynti kanssamme

BrainLit -hyvinvointivalaistukseen tutustuu parhaiten kokemuksen kautta. Sen vaikutuksen voi nähdä ja kokea toimistollamme Arabiassa. Innovation Homen tiloihin toteutettu ratkaisu on Suomen ensimmäinen BrainLit -hyvinvointivalaistu työympäristö.

Toimistojen lisäksi BrainLit -hyvinvointivalaistusratkaisu löytyy Vierumäen harjoitus- ja opetustiloista, Jokereiden, Tapparan ja Ilveksen harjoitushalleista, pukuhuoneista ja Helsingborgin sairaalasta. Suomessa ratkaisu on käytössä useissa toimistoissa: Innovation Home, Villa Idman, Fiskars, Neste Oil ja Lumene ovat edelläkävijöitä, jotka ovat ottaneet BrainLit -ratkaisut käyttöön toimistoissa.

Luotettava kumppaniverkosto

BrainLit toimii Suomessa yhteistyössä luotettavien kumppaneiden kanssa. Asennuksesta ja huollosta vastaa 4business. Yhteistyö varmistaa sen, että asiakkaamme saavat tarpeisiinsa räätälöidyt BrainLit -ratkaisut käyttövalmiina - helposti ja nopeasti. Kumppaneidemme avulla varmistamme yksilöllisen toteutuksen kaikkiin käyttökohteisiin.

4business Logo