Etusivu » FAQ

Väsymys? BrainLit? Hyvinvointi? Palautuminen?

BrainLit on uudenlainen hyvinvointivalaistusratkaisu. Se ei ole älyvalo eikä kirkasvalolamppu. Sen takana on tutkittua ja patentoitua teknologiaa. Siksi kokosimme usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan. Ne kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi mm. mikä BrainLit -hyvinvointivalaistus on, miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisiin, mitä hyötyä siitä on ja miten ratkaisun saa. Jos emme vastanneet kysymyksiisi, otathan yhteyttä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä Brainlit -hyvinvointivalaistus tekee?

BrainLit -hyvinvointivalaistus vaikuttaa ihmisen vuorokausirytmiin ja hormonitoimintaan optimoimalla valon väriä, spektriä ja aallonpituutta. BrainLit -hyvinvointivalaistus toimii kuin tavallinen sisustusvalaisin, mutta sen vaikutus perustuu vuosien tutkimukseen ja tuotekehitykseen jonka tuloksena on syntynyt uniikki hyvinvointia edistävä valaistusratkaisu joka parantaa vireystilaa, jaksamista ja unen laatua, ja vähentää väsymyksen tunnetta.

Lue lisää BrainLit -ratkaisun hyödyistä

Mitä BrainLit -hyvinvointivalaistuksen käyttäjän pitää osata/tehdä?

BrainLit hyvinvointivalaistus on kuin mikä tahansa sisätilavalaisin. Sen käyttö ei vaadi erityistä teknistä osaamista.

Tutustu tuotteisiin

Miten Brainlit -hyvinvointivalaistus vaikuttaa hyvinvointiin?

BrainLit -hyvinvointivalaistus vaikuttaa vuorokausirytmiin ja hormonitoimintaan valon avulla. Sen hyödyt ovat aistittavissa ja koettavissa monin tavoin. Väsymyksen torjunta, parempi viretila ja unen laatu, ja niiden seurauksena parempi oppiminen, ongelmanratkaisu ja suorituskyky.

Lue lisää BrainLit -ratkaisun hyödyistä

Miten BrainLit -hyvinvointivalaistus auttaa väsymyksen torjunnassa?

BrainLit hyvinvointivalaistus tuo päivänvalon sisätiloihin. Sen valaistusteho seuraa päivän sykliä: Aamulla ja keskipäivällä sen kirkasvalo parantaa vireyttä, keskittymistä ja oppimista, illalla se valmistaa elimistöä lepoon ja parantaa näin unen laatua. BrainLit -hyvinvointivalaistuksen käyttäjät heräävät virkeinä ja suoriutuvat päivistään paremmin.

Lue lisää BrainLit -ratkaisun hyödyistä

Mitä eroa on hyvinvointivalaistuksella ja älyvaloilla?

Älyvalo on yleistermi, jota käytetään kuvaamaan automaattisia valaistusratkaisuja, joissa sensoreita hyödynnetään mm. valaistuksen energiankulutuksen säätämiseen (liiketunnistimet) ja valon kirkkauden automaatioon. Hyvinvointivalaistus on BrainLitin teknologiaan perustuva uniikki patentoitu teknologiaratkaisu, joka perustuu tutkimustietoon valon fysiologisista vaikutuksista ihmiseen ja hyvinvointiin.

Miten Brainlit -hyvinvointivalaistus toimii?

BrainLit -hyvinvointivalaistuksen ydin on ohjausyksikkö, joka optimoi hyvinvointivalaistuksen kirkkautta ja aallonpituutta käyttäen hyväkseen sensoreiden ja valaisimien lähettämää dataa. Sen tekoäly optimoi sisätilojen valaistusta käyttäjien henkilökohtaiset tarpeet ja käyttötarkoituksen huomioon ottaen.

Lue lisää BrainLit -ratkaisun teknologiasta

Mitä personoitu valo oikeasti tarkoittaa?

Olemme kaikki erilaisia. Riippuen siitä olemmeko aamu- vai iltaihmisiä tarvitsemme valoa eri aikaan. Myös asuinpaikkamme vaikuttaa valon tarpeeseen, samoin sisätiloissa viettämämme aika ja työ jota teemme. Personoitu valo tarkoitaa henkilökohtaisesti optimoitua valoa, joka huomioi yksilölliset tarpeemme.

Mitä eroa on biosentrisellä (biocentric) ja ihmiskeskeisellä (human centric) valaistuksella?

Biosentrinen (biocentric) valaistus perustuu BrainLiti:n uniikkin ja patentoituun ratkaisuun. Se vastaa ihmisen biologiseen valon tarpeeseen ja säätää valon spektriä ja aallonpituutta automaattisesti vuorokaudenajan ja henkilökohtaisen vuorokausirytmin mukaisesti . Ihmiskeskeinen (human centric) valaistus on huomattavasti yleisempi termi. Se kattaa esimerkiksi kirkasvalolamput ja erilaiset tunnelmavalaistukset joita voidaan manuaalisesti ohjelmoida tuottamaan erilaista valoa. Moni valmistaja markkinoi ihmiskeskeistä valaistusta, mutta sille ei ole yhtä tiettyä standardia.

BrainLit Alven logo

Henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja palautumisen tueksi

BrainLit Alven -hyvinvointivalo sopii erilaisiin tiloihin. Esimerkiksi urheilutilojen, työpisteiden tai kotikonttorin varustaminen BrainLit Alven -valaisimilla on helppo ja nopea tapa tuoda hyvinvointivalo osaksi sisätiloja. Henkilökohtainen BrainLit Alven -hyvinvointivalo auttaa torjumaan väsymystä päivän aikana ja rauhoittumaan sen päätteeksi.

BrainLit Elven logo

Yksilön, tiimin ja koko organisaation tuottavuus nousuun

BrainLit Elven -ratkaisu valaisee toimistot, urheiluhallit ja julkiset tilat kuten esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat. Kun yksilöt voivat hyvin,  tiimityö sujuu paremmin ja koko organisaatio hyötyy. BrainLit Elven -hyvinvointivalo torjuu väsymystä, parantaa viretilaa ja tukee keskittymistä ja luovuutta ja auttaa palautumaan työpäivästä tai urheilusuorituksesta.

BrainLit Uven logo

Vireystila ja turvallisuus uudelle tasolle

Brainlit UVen -ratkaisu yhdistää BrainLit Elven -hyvinvointivalon ja mikrobeja tappavan UV-C -valon yhdeksi kokonaisuudeksi joka mahdollistaa terveellisen ja turvallisen työympäristön. Se on uniikki vetovoima- ja kilpailutekijä esimerkiksi urheilutiloihin, palvelualoille ja terveydenhuoltoon henkilökunnan, potilaiden ja asiakkaiden hyvinvoinnin tueksi.

Kalle Söderholm

Näe ja koe BrainLit

Sovi tapaaminen tai esittelykäynti kanssamme

BrainLit -hyvinvointivalaistukseen tutustuu parhaiten kokemuksen kautta. Sen vaikutuksen voi nähdä ja kokea toimistollamme Arabiassa. Innovation Homen tiloihin toteutettu ratkaisu on Suomen ensimmäinen BrainLit -hyvinvointivalaistu työympäristö.

Toimistojen lisäksi BrainLit -hyvinvointivalaistusratkaisu löytyy Vierumäen harjoitus- ja opetustiloista, Jokereiden, Tapparan ja Ilveksen harjoitushalleista, pukuhuoneista ja Helsingborgin sairaalasta. Suomessa ratkaisu on käytössä useissa toimistoissa: Innovation Home, Villa Idman, Fiskars, Neste Oil ja Lumene ovat edelläkävijöitä, jotka ovat ottaneet BrainLit -ratkaisut käyttöön toimistoissa.