Aamulla näkyy taivaalla kauan odotettu valoilmiö, vaan kuluuko päivät sisätiloissa?

9.3.2023Blogi, Työhyvinvointi, Vireystila

Etusivu » Blogi » Vireystila » Aamulla näkyy taivaalla kauan odotettu valoilmiö, vaan kuluuko päivät sisätiloissa?

Aamulla näkyy taivaalla kauan odotettu valoilmiö, vaan kuluuko päivät sisätiloissa?

On aikainen aamu ja olet lähdössä töihin, kouluun tai vaikkapa viemään lemmikkiä lenkille. Ai että, nyt on ihanaa, sillä taivas on pilvetön ja aurinkokin on jo noussut. Korvissa soi lemppari musiikki ja hymy nousee auttamatta kasvoille. 

Kuulostaako keväisen tutulta? Vaan sitten kuuluu se oven kolahdus ja oletkin loppu päivän sisätiloissa kuka missäkin. Tuttu juttu, eikö vain? Vielä, kun todetaan yhteen ääneen, että lounaan jälkeen väsyttää ja työpiste ja neukkarit ovat kaikki hämärässä keinovalon piirissä ollaan tilanteessa, jossa me kaikki vaellamme päivästä toiseen. 

Vaan, mitäs jos olisikin vaihtoehto? Luepa alta biosentrisestä valosta ja ota askel parempaan työhyvinvointiin: 

Ihmiset viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa, olipa kyseessä sitten työpaikka, koulu tai koti. Vaikka tämä elämäntapa tarjoaa mukavuuksia, sillä on myös haittapuolensa. Yksi pääongelmista on se, että ihmiset eivät saa tarpeeksi luonnonvaloa tukemaan heidän vuorokausirytmiään. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti heidän terveyteensä ja hyvinvointiinsa. Onneksi me BrainLitillä, pyrimme muuttamaan tätä tarjoamalla biosentrisiä ratkaisuja, jotka imitoivat luonnonvaloa. 

Vuorokausirytmi on kehon luonnollinen 24 tunnin sykli, joka säätelee monia tärkeitä prosesseja, kuten unta, hormonien tuotantoa ja ruoansulatusta. Yksi keskeinen tekijä, joka säätelee vuorokausirytmiä, on altistuminen luonnonvalolle. Erityisesti luonnon päivänvalon sininen valospektri auttaa pitämään kehon kellon synkronissa. Kun ihmiset kuitenkin viettävät liikaa aikaa sisätiloissa keinotekoisessa valossa, he eivät välttämättä saa tarpeeksi sinistä valoa tukemaan vuorokausirytmiä. 

Tämä voi johtaa useisiin negatiivisiin terveysvaikutuksiin. Esimerkiksi tutkimukset ovat osoittaneet, että yövuorot tai epäsäännölliset unirytmimallit lisäävät kroonisten sairauksien, kuten lihavuuden, diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskiä. Lisäksi liiallinen altistuminen keinotekoiselle valolle yöllä voi häiritä unirytmiä ja johtaa univajeeseen, mikä voi vaikuttaa haitallisesti mielenterveyteen ja kognitiiviseen toimintaan. 

Jos edellä mainitut asiat herättivät ajatuksia, tässä kohtaa BrainLit astuu kuvaan. Biosentrinen valaistusratkaisu on suunniteltu jäljittelemään luonnollista valospektriä. Yhdistämällä sinistä, vihreää ja punaista valoa BrainLit valot auttavat säätelemään kehon vuorokausirytmiä ja tukevat kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia. 

BrainLit-valojen hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu vain vuorokausirytmin tukemiseen. Ratkaisulla voidaan myös parantaa mielialaa ja tuottavuutta, vähentää stressiä ja ahdistusta sekä parantaa kognitiivista toimintaa. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että sisätiloissa vietetään liian paljon aikaa ja riittämätön altistuminen luonnonvalolle voi vaikuttaa negatiivisesti terveyteen ja hyvinvointiin. BrainLit, tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, joilla on mahdollista saavuttaa terveellisempi ja valoisampi tulevaisuus.   Biokeskeisiä valaistusratkaisuja hyödyntämällä yritykset voivat tukea työntekijöiden vuorokausirytmiä, parantaa kokonaisvaltaista terveyttä ja nauttia luonnonvalon hyödyistä, missä tahansa he sitten työskentelevätkin.

Mikäli tämä blogi herätti ajatuksia, kysymyksiä tai vaikkapa ajatuksen sen pimeän työpisteen, neuvottelutilan tai minkä tahansa pienen tai suuren tilan valaistuksen muutoksesta niin ole yhteydessä ja mennään yhdessä kohti valoisampaa tulevaisuutta.


Kalle Söderholm
toimitusjohtaja
kalle.soderholm@brainlit.com
044 243 4951