Etusivu » Blogi » Palautuminen

Palautuminen

Palautuminen on monitahoinen asia: Palautumisen tarve liittyy fyysiseen ja henkiseen kuormitukseen jota koemme työssä, harrastuksissa ja kotona. Siksi palautuminen on monen asian summa: Hyvä uni, terveellinen ruokavalio ja riittävä fyysinen kunto ovat kaikki asioita, joita parantamalla voimme varmistaa sen, että palaudumme paremmin.

Hyvä uni, parempi päivä

”Miksi nukumme?” on kysymys, joka on viime vuosina puhuttanut meistä monia. Kysymys nostaa unen ja palautumisen keskiöön, erityisesti kun puhutaan urheilijoiden, kuntoilijoiden, tietotyön ja terveydenhuollon ammattilaisten jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Unella on paljon tärkeitä tehtäviä. Nukkuminen parantaa muistia, säätelee mielialaa ja huuhtoo kuona-aineita aivoista. Unen puute aiheuttaa tulehdustilan ja lisää monien sairauksien riskiä. Siksi uni puhuttaa. Ja ehkäpä siksi etsimme uusia tapoja parantaa unen laatua ja määrää.

BrainLit -hyvinvointivalaistuksen vaikutus pohjautuu tieteelliseen tutkimukseen. Hyvinvointivalaistus parantaa tutkitusti unen laatua ja määrää, ja auttaa näin palautumaan. BrainLit -hyvinvointivalaistus on siis vaivaton tapa parantaa yleistä viretilaa ja hyvinvoinnin kokemusta. 

Palautumisen haasteet

Palautuminen liittyy siihen miten väsyneiksi itsemme tunnemme. Väsymyksen syyt löytyvät usein väsyneen henkilön elintavoista tai elämäntilanteesta: liian lyhyet yöunet, liikunnan puute, runsas alkoholin käyttö, ylenmääräinen rasittuneisuus. Väsymys voi myös olla sairauden tulosta: Lyhytaikainenkin tulehdussairaus, esimerkiksi keuhkokuume, voi jättää jälkeensä usean viikon kestävän väsymyksen itse tulehduksen jo parannuttua.

Väsymyksen seuraukset ovat huomattavat. Työteho kärsii, onnettomuudet ja sairastuminen lisäävät työssäpoissaoloja. Lisäksi väsymys heikentää työtehoa, ja näin huonontaa tehokkuutta ja tuottavuutta. Lisäksi väsymykseen ja uupumukseen voi liittyä aloitekyvyttömyyttä sekä muisti- tai keskittymisvaikeuksia. Välillisesti väsymys saattaa myös sairastuttaa: Tulehdus- ja onnettomuusalttius voi lisääntyä väsymyksen seurauksena.

Tiede ja teknologia

BrainLit -hyvinvointivalaistuksella on vahva tieteellinen perusta. Se perustuu syvälliseen biologian, fysiologian ja kronobiologian tutkimukseen. BrainLiti:n biosentrinen valaistus (Biocentric Lighting) perustuu vuosien tieteelliseen tutkimukseen. Teknologia on kehitetty yhdessä Lundin yliopiston huippututkijoiden kanssa.

BrainLit -hyvinvointivalaistus vaikuttaa meihin biologisesti, fysiologisesti ja kronobiologisesti. Biosentrinen (biocentric) valaistus perustuu BrainLiti:n uniikkin ja patentoituun teknologiaan. Teknologia vastaa ihmisen biologiseen valon tarpeeseen ja säätää valon spektriä ja aallonpituutta automaattisesti vuorokaudenajan ja henkilökohtaisen vuorokausirytmin mukaisesti.

BrainLit -hyvinvointivalaistus toimii palautumisen tukena ja tasapainottaa vuorokausirytmiä ja hormonitoimintaa optimoimalla valon väriä, spektriä ja aallonpituutta. Hyvinvointivalaistuksen toiminnallisuus perustuu vuosien tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Niiden tuloksena on syntynyt uniikki hyvinvointia edistävä valaistusratkaisu joka auttaa palautumaan nopeammin. Samalla valaistus parantaa vireystilaa, jaksamista ja unen laatua, ja vähentää väsymyksen tunnetta.

BrainLit -hyvinvointivalaistuksen kehitys on tiimityötä. Siinä kumppaneina toimivat Lundin Yliopisto, Helsingin Yliopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Asiakkailla on ratkaisun kehityksessä tärkeä rooli, samoin myyntikumppani Kaukolla. Myös asennus- ja huoltokumppani 4business osallistuu ratkaisun kehittämiseen.

BrainLit -tuoteperhe palautumisen tukena

BrainLit -tuoteperhe sisältää erilaisia ratkaisuja erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. BrainLit:n ratkaisut toimivat palautumisen tukena, ja edistävät hyvinvointia.

  • BrainLit Alven -hyvinvointivalo sopii erilaisten työpisteiden tai kotikonttorin valaisemiseen. BrainLit Alven on helppo tapa tuoda hyvinvointivalaistus osaksi työympäristöä. Henkilökohtainen BrainLit Alven -hyvinvointivalo auttaa torjumaan väsymystä, optimoimaan vireystilaa ja rauhoittumaan päivän päätteeksi. Ratkaisu sopii useimpiin sisustuksiin ja tiloihin.
  • BrainLit Elven -ratkaisu valaisee toimistot, urheiluhallit ja julkiset tilat kuten esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat. Niissä työskentelevät ihmiset ja organisaatiot hyötyvät: BrainLit Elven torjuu väsymystä, parantaa vireystilaa ja tukee keskittymistä ja luovuutta ja auttaa palautumaan työpäivästä tai urheilusuorituksesta. Ratkaisun tukemana rakennetaan huipputiimejä, joissa jokainen yksilö voi hyvin ja osaltaan varmistaa tiimin menestyksen.
  • Brainlit UVen on ratkaisu, joka yhdistää BrainLit Elven -hyvinvointivalon ja mikrobeja tappavan UV-C -valon yhdeksi kokonaisuudeksi joka mahdollistaa terveellisen ja turvallisen työympäristön. BrainLit UVen on uniikki vetovoima- ja kilpailutekijä esimerkiksi urheilutiloihin, palvelualoille ja terveydenhuoltoon henkilökunnan, potilaiden ja asiakkaiden hyvinvoinnin tueksi.

Voidaankin todeta, että BrainLit -tuoteperheestä löytyy sopiva ratkaisu palautumisen tueksi.

Lisätehoa palautumiseen

BrainLit -hyvinvointivalaistus on vaivaton tapa nostaa palautuminen uudelle tasolle. Se on pieni investointi, jolla on suuri vaikutus. Yksilöt tuntevat eron: Hyvä yöuni ja optimaalinen viretila lisäävät hyvinvoinnin kokemusta ja luovat urheiijoille edellytykset tehokkaaseen harjoitteluun ja eri alojen ammattilaisille tehokkaaseen työskentelyyn.

BrainLit -hyvinvointivalaistus sopii erilaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Hyvinvointivalaistus auttaa urheilijoita ja kuntoilijoita palautumaan harjoittelusta ja kilpailutilanteista. Ratkaisu toimii asiantuntijoiden tukena ja auttaa palautumaan stressaavista tilanteista ja työpäivistä. Valaistus auttaa terveydenhuollon ammattilaisia palautumaan kiireen keskellä ja parantaa näin hoidon laatua.

Huippu-urheilu vaatii paljon. Harjoitukset, kilpailutilanteet ja -matkat kuormittavat urheilijoita. Pienetkin parannukset palautumisessa tuovat lisäpuhtia vaativiin tilanteisiin. Siksi BrainLit -hyvinvointivalaistus on mm. Jokereiden, Tapparan ja Iveksen valinta. Hyvinvointivalaistus auttaa latautumaan ennen kilpailutilanteita ja laskemaan kierroksia niiden jälkeen. Mukautuva hyvinvointivalaistus luo edellytykset yksilön huippusuoritukselle, antaa itseluottamusta koko joukkueelle. BrainLit -ratkaisu luo voittamisen edellytykset ja takaa sen, että yksilöurheilijat ja joukkueet menestyvät.

Tämän päivän nopeatempoinen työelämä on asiantuntijoiden pelikenttä. Yritykset kilpailevat huippuosaajista, joiden varaan menestys rakentuu. Parhaat osaajat hakeutuvat organisaatioihin, joissa kulttuuri ja työskentelyolosuhteet on viritetty hyvinvoinnin tueksi. Siksi työelämän suunnannäyttäjät kuten Innovation Home ja 4business ovat ottaneet BrainLit -hyvinvointivalaistuksen osaksi työympäristöään. BrainLit on huipputiimien vetovoimatekijä, joka tuo tiimit yhteen ja osaltaan parantaa tuottavuutta ja luo menestyksen edellytykset. Hyvinvointivalaistus torjuu väsymystä, parantaa viretilaa, palautumista ja yleistä työhyvinvointia.

Hoitotyö vaatii nopeutta, tarkkuutta ja empatiaa. Aikataulupaineet ja työtehtävien moninaisuus tekevät työstä äärimmäisen vaativaa. Laadukas ja turvallinen hoito liittyy kykyyn ennakoida potilaiden tarpeita ja tarkkuutta, joka takaa potilasturvallisuuden. BrainLit -hyvinvointivalaistus tuo hyvinvoinnin hoitohenkilökunnan ja potilaiden ulottuville. BrainLit -hyvinvointivalaistus on investointi, joka mahdollistaa turvallisen ja terveellisen ympäristön.

Brainlit -hyvinvointivalaistus tuo lisätehoa palautumiseen!

Tervetuloa Nokia

Tervetuloa Nokia

Tampereelle joulukuussa 2021 valmistuva monitoimiareena on monella tavalla innovatiivisen kaupunkirakentamisen ja areenateknologian sunnannäyttäjä. Rautatien päälle rakennettu kansi ja sen päälle...

lue lisää
Kalle Söderholm

Näe ja koe BrainLit

Sovi tapaaminen tai esittelykäynti kanssamme

BrainLit -hyvinvointivalaistukseen tutustuu parhaiten kokemuksen kautta. Sen vaikutuksen voi nähdä ja kokea toimistollamme Arabiassa. Innovation Homen tiloihin toteutettu ratkaisu on Suomen ensimmäinen BrainLit -hyvinvointivalaistu työympäristö.

Toimistojen lisäksi BrainLit -hyvinvointivalaistusratkaisu löytyy Vierumäen harjoitus- ja opetustiloista, Jokereiden, Tapparan ja Ilveksen harjoitushalleista, pukuhuoneista ja Helsingborgin sairaalasta. Suomessa ratkaisu on käytössä useissa toimistoissa: Innovation Home, Villa Idman, Fiskars, Neste Oil ja Lumene ovat edelläkävijöitä, jotka ovat ottaneet BrainLit -ratkaisut käyttöön toimistoissa.

Väsymys? BrainLit? Hyvinvointi? Palautuminen?

BrainLit -hyvinvointivalaistus on uudenlainen valaistusratkaisu. Se ei ole älyvalo eikä kirkasvalolamppu. Sen takana on tutkittua ja patentoitua teknologiaa. Siksi kokosimme usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan. Ne kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi mm. mikä BrainLit -hyvinvointivalaistus on, miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisiin, mitä hyötyä siitä on ja miten ratkaisun saa. Jos emme vastanneet kysymyksiisi, otathan yhteyttä.