Etusivu » Blogi » Väsymys

Väsymys

Väsymys on valitettavan yleistä. Vaikka monet meistä tiedostavat terveellisten elintapojen merkityksen, ei se aina riitä. Vaikka monet meistä pyrkivät nukkumaan ja liikkumaan riittävästi, syömään terveellisesti ja pitämään huolta sosiaalisista suhteista ei se aina riitä. Elämäntilanne ja päivänvalon puute vaikuttavat meihin kaikkiin, emmekä aina voi vaikuttaa ympäristöömme. Erityisesti pohjoisilla leveysasteilla pimeä vuodenaika kuormittaa meistä monia ja saa aikaan väsymystä ja uupumusta.

Väsymys maksaa maltaita

Väsymys on sangen yleistä. Sen syy löytyy usein väsyneen henkilön elintavoista tai elämäntilanteesta: liian lyhyet yöunet, liikunnan puute, runsas alkoholin käyttö, ylenmääräinen rasittuneisuus  Lisäksi väsymykseen ja uupumukseen voi liittyä aloitekyvyttömyyttä sekä muisti- tai keskittymisvaikeuksia. Välillisesti väsymys saattaa myös sairastuttaa: Tulehdus- ja onnettomuusalttius voi lisääntyä väsymyksen seurauksena. Väsymys voi myös olla sairauden tulosta: Lyhytaikainenkin tulehdussairaus, esimerkiksi keuhkokuume, voi jättää jälkeensä usean viikon kestävän väsymyksen itse tulehduksen jo parannuttua.

Väsymyksen seuraukset ovat huomattavat. Työteho kärsii, onnettomuudet ja sairastuminen lisäävät työssäpoissaoloja. Lisäksi väsymys heikentää työtehoa, ja näin huonontaa tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tiede ja teknologia väsymyksen torjunnassa

BrainLit -hyvinvointivalaistuksella on vahva tieteellinen perusta. Se perustuu syvälliseen biologian, fysiologian ja kronobiologian tutkimukseen. BrainLitin biosentrinen valaistus (Biocentric Lighting) perustuu vuosien tieteelliseen tutkimukseen. Teknologia on kehitetty yhdessä Lundin yliopiston huippututkijoiden kanssa.

BrainLit -hyvinvointivalaistus vaikuttaa meihin biologisesti, fysiologisesti ja kronobiologisesti. Biosentrinen (biocentric) valaistus perustuu BrainLit:n uniikkin ja patentoituun teknologiaan. Se vastaa ihmisen biologiseen valon tarpeeseen ja säätää valon spektriä ja aallonpituutta automaattisesti vuorokaudenajan ja henkilökohtaisen vuorokausirytmin mukaisesti.

BrainLit -hyvinvointivalaistus vähentää väsymystä ja tasapainottaa vuorokausirytmiä ja hormonitoimintaa optimoimalla valon väriä, spektriä ja aallonpituutta. Hyvinvointivalaistuksen toiminnallisuus perustuu vuosien tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Niiden tuloksena on syntynyt uniikki hyvinvointia edistävä valaistusratkaisu joka auttaa palautumaan nopeammin. Samalla valaistus parantaa vireystilaa, jaksamista ja unen laatua, ja vähentää väsymyksen tunnetta. Niiden vaikutus yksilöiden ja koko työyhteisön hyvinvointiin on huomattava.

BrainLit -hyvinvointivalaistuksen kehitys on tiimityötä. Siinä kumppaneina toimivat Lundin Yliopisto, Helsingin Yliopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Asiakkailla on ratkaisun kehityksessä tärkeä rooli, samoin myyntikumppani Kaukolla. Myös asennus- ja huoltokumppani 4business osallistuu ratkaisun kehittämiseen.

BrainLit -hyvinvointivalaistus on työympäristöön heposti integroituva ratkaisu. Se on vaivaton tapa parantaa vähentää väsymystä.

BrainLit -ratkaisut väsymyksen torjunnan tukena

BrainLit -tuoteperhe sisältää erilaisia ratkaisuja erilaisten asiakkaiden ja tilojen tarpeisiin. Ne parantavat virystilaa, toimivat palautumisen tukena, ja edistävät hyvinvointia ja auttavat torjumaan väsymystä.

  • BrainLit Alven -hyvinvointivalo sopii erilaisten työpisteiden tai kotikonttorin valaisemiseen. BrainLit Alven on helppo tapa tuoda hyvinvointivalaistus osaksi työympäristöä ja edistää työhyvinvointia. Henkilökohtainen BrainLit Alven -hyvinvointivalo auttaa torjumaan väsymystä, optimoimaan vireystilaa ja rauhoittumaan päivän päätteeksi. Ratkaisu sopii useimpiin sisustuksiin ja tiloihin.
  • BrainLit Elven -ratkaisu valaisee toimistot, urheiluhallit ja julkiset tilat kuten esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat. Niissä työskentelevät ihmiset ja organisaatiot hyötyvät: BrainLit Elven torjuu väsymystä, parantaa vireystilaa ja tukee keskittymistä ja luovuutta ja auttaa palautumaan työpäivästä tai urheilusuorituksesta. Ratkaisun tukemana rakennetaan huipputiimejä, joissa jokainen yksilö voi hyvin ja osaltaan varmistaa tiimin menestyksen.
  • Brainlit UVen on ratkaisu, joka yhdistää BrainLit Elven -hyvinvointivalon ja mikrobeja tappavan UV-C -valon yhdeksi kokonaisuudeksi joka mahdollistaa terveellisen ja turvallisen työympäristön. BrainLit UVen on uniikki vetovoima- ja kilpailutekijä esimerkiksi urheilutiloihin, palvelualoille ja terveydenhuoltoon henkilökunnan, potilaiden ja asiakkaiden hyvinvoinnin tueksi.

Voidaankin todeta, että BrainLit -tuoteperheestä löytyy sopiva ratkaisu väsymyksen torjuntaan.

Asiakastarinoita väsymyksen torjunnasta

BrainLit -hyvinvointivalaistus on vaivaton tapa torjua väsymystä erityisesti pimeänä vuodenaikana. Se on pieni investointi, jolla on suuri vaikutus. Yksilöt tuntevat eron: Hyvä yöuni ja optimaalinen vireystila vähentävät väsymystä, lisäävät hyvinvoinnin kokemusta ja luovat urheiijoille edellytykset tehokkaaseen harjoitteluun ja eri alojen ammattilaisille tehokkaaseen työskentelyyn.

BrainLit -hyvinvointivalaistus sopii erilaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Hyvinvointivalaistus auttaa urheilijoita ja kuntoilijoita optimoimaan vireystilaa ja palautumaan harjoittelusta ja kilpailutilanteista. Ratkaisu toimii asiantuntijoiden tukena ja tekee stressaavista tilanteista ja työpäivistä parempia. Valaistus auttaa terveydenhuollon ammattilaisia säilyttämään positiivisen vireystilan kiireen keskellä ja parantaa näin hoidon laatua. BrainLit on hyvinvoinnin ja työhyvinvoinnin mahdollistaja.

Huippu-urheilu vaatii paljon. Harjoitukset, kilpailutilanteet ja -matkat kuormittavat urheilijoita. Pienetkin parannukset palautumisessa tuovat lisäpuhtia vaativiin tilanteisiin. Siksi BrainLit -hyvinvointivalaistus on mm. Jokereiden, Tapparan ja Iveksen valinta. Hyvinvointivalaistus auttaa latautumaan ennen kilpailutilanteita ja laskemaan kierroksia niiden jälkeen. Mukautuva hyvinvointivalaistus luo edellytykset yksilön huippusuoritukselle, antaa itseluottamusta koko joukkueelle. BrainLit -ratkaisu luo voittamisen edellytykset ja takaa sen, että yksilöurheilijat ja joukkueet menestyvät.

Tämän päivän nopeatempoinen työelämä on asiantuntijoiden pelikenttä. Yritykset kilpailevat huippuosaajista, joiden varaan menestys rakentuu. Parhaat osaajat hakeutuvat organisaatioihin, joissa kulttuuri ja työskentelyolosuhteet on viritetty työhyvinvoinnin tueksi. Siksi työelämän suunnannäyttäjät kuten Innovation Home ja 4business ovat ottaneet BrainLit -hyvinvointivalaistuksen osaksi työympäristöään. BrainLit on huipputiimien vetovoimatekijä, joka tuo tiimit yhteen ja osaltaan parantaa tuottavuutta ja luo menestyksen edellytykset. Hyvinvointivalaistus torjuu väsymystä, parantaa vireystilaa, palautumista ja yleistä työhyvinvointia.

Hoitotyö vaatii nopeutta, tarkkuutta ja empatiaa. Aikataulupaineet ja työtehtävien moninaisuus tekevät työstä äärimmäisen vaativaa. Laadukas ja turvallinen hoito liittyy kykyyn ennakoida potilaiden tarpeita ja tarkkuutta, joka takaa potilasturvallisuuden. BrainLit -hyvinvointivalaistus tuo hyvinvoinnin hoitohenkilökunnan ja potilaiden ulottuville.

Päivänvalolla väsymystä vastaan

BrainLit -hyvinvointivalaistus on tieteellisesti todistettu tapa torjua väsymystä. Ratkaisu tuo päivänvalon sisätiloihin ja vähentää väsymystä ja parantaa yksilöiden hyvinvointia ja viretilaa. Organisaatiotasolla, hyvinvointivalaistus vähentää sairaspoissaoloja ja pienentää onnettomuusriskiä ja tapaturmia.

BrainLit -hyvinvointivalaistus on organisaatioiden ja tiimien tehokkuuden ja tuottavuuden moottori. Sen avulla urheilijat palautuvat paremmin rankoista harjoituksista, peleistä ja kilpailumatkoista. BrainLit -hyvinvointivalaistus auttaa myös eri alojen huippuammattilaisia työskentelemään tehokkaammin. Luovuus ja ongelmanratkaisukyky kulkevat käsi kädessä tehokkuuden ja tuottavuuden kanssa. Ne ovat erityisen tärkeitä myös terveydenhuollossa ja hoivapalveluidta tuottavissa organisaatioissa, joissa asiakkaan kohtaamisen laatu on avainasemassa.

Hyvästi väsymys, tervetuloa hyvinvointi

BrainLit -hyvinvointivalaistuksen vaikutus näkyy ja tuntuu. Sitä käyttävät yksilöt ja organisaatiot ovat sanoneet väsymykselle hyvästit. Samalla sairaspoissaolot ja onnettomuudet ovat vähentyneet. Investointi BrainLit -hyvinvointivalaistukseen avaa oven hyvinvoinnille ja positiiviselle viretilalle. Se on investointi joka maksaa itsensä takaisin nopeasti!

 

Kalle Söderholm

Näe ja koe BrainLit

Sovi tapaaminen tai esittelykäynti kanssamme

BrainLit -hyvinvointivalaistukseen tutustuu parhaiten kokemuksen kautta. Sen vaikutuksen voi nähdä ja kokea toimistollamme Arabiassa. Innovation Homen tiloihin toteutettu ratkaisu on Suomen ensimmäinen BrainLit -hyvinvointivalaistu työympäristö.

Toimistojen lisäksi BrainLit -hyvinvointivalaistusratkaisu löytyy Vierumäen harjoitus- ja opetustiloista, Jokereiden, Tapparan ja Ilveksen harjoitushalleista, pukuhuoneista ja Helsingborgin sairaalasta. Suomessa ratkaisu on käytössä useissa toimistoissa: Innovation Home, Villa Idman, Fiskars, Neste Oil ja Lumene ovat edelläkävijöitä, jotka ovat ottaneet BrainLit -ratkaisut käyttöön toimistoissa.

Väsymys? BrainLit? Hyvinvointi? Palautuminen?

BrainLit -hyvinvointivalaistus on uudenlainen valaistusratkaisu. Se ei ole älyvalo eikä kirkasvalolamppu. Sen takana on tutkittua ja patentoitua teknologiaa. Siksi kokosimme usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan. Ne kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi mm. mikä BrainLit -hyvinvointivalaistus on, miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisiin, mitä hyötyä siitä on ja miten ratkaisun saa. Jos emme vastanneet kysymyksiisi, otathan yhteyttä.